Om oss

Faval Försäkring bildades i januari 1988 och har funnits på marknaden sedan det blev möjligt att professionellt distribuera företagsförsäkring och personförsäkring i Sverige. Vi verkar huvudsakligen på vår lokala marknad i norra Sverige. Vi har lång erfarenhet, solid försäkringsutbildning och är certifierade enligt branschens standard och krav. Faval Försäkring arbetar enligt god försäkringsdistributionssed och agerar hederligt, rättvist och professionellt. Vi är långsiktiga, lyhörda, flexibla och enkla att nå. Vår strävan är att bidra med kvalificerade tjänster som ger nöjda kunder.
Faval Försäkring är medlem i Svenska Försäkringsförmedlares förening (Sfm). Sfm företräder merparten av de förmedlare och företag som har tillstånd av Finansinspektionen. Sfm verkar för att upprätthålla god försäkringsförmedlarsed samt för att tillvarata medlemmarnas yrkesintressen. Detta sker bland annat genom juridisk rådgivning, utbildningar och ett etiskt regelverk.
Förmedlarna i Faval Försäkring är certifierade av InsureSec. InsureSec är ett institut för självreglering som är bildat av Svenska försäkringsförmedlares förening (Sfm), och en majoritet av de marknadsledande försäkringsbolagen. InsureSec ska säkerställa att  försäkringsförmedlare agerar korrekt, professionellt och med kundens bästa för ögonen.
Faval Försäkring är medlem i förmedlarorganisationen Tydliga som är en branschorganisation på den Svenska rådgivarmarknaden inom försäkring och finansiella tjänster. I dag är vi mer än 250 rådgivare på 80 orter runt om i Sverige. Inom Tydliga samarbetar vi för att kunna erbjuda våra kunder en hög servicegrad och rätt produkter till rätt pris.
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.